Hvordan virker en snorkeskinne?

Når man snorker om natten, er det, fordi tungen falder tilbage i munden, og på denne måde skaber det vibrationer i svælget, som gør det svært at trække vejret under søvnen – herved kommer der altså lyd fra mund og næse. Det er også derfor, der er fysisk umuligt at snorke, hvis man ligger på maven.

Hvis man døjer meget med snorken, kan det enten forstyrre ens egen nattesøvn eller ens partners. Nogle vælger at tage på en søvnklinik for at få gjort noget ved problemet, men dette er ikke længere nødvendigt! Man kan nemlig nu henvende sig til en dygtig tandlæge i Lyngby, der kan tilbyde en snorkeskinne, som vil være med til at afhjælpe dette problem.

Hvordan foregår det?

Først og fremmest skal man selvfølgelig henvende sig til en tandlæge, der har erfaring inden for dette område, som derefter vil sætte hele processen i gang. Man skal have lavet et aftryk af overkæden, underkæben og et sammenbid, hvor der ved hjælp af disse tre aftryk vil blive specieldesignet en skinne til den enkelte patient. Der skal samtidig laves en undersøgelse  af hele munden af tandlægen.

En snorkeskinne er relativt billig, og det er en nemmere løsning end få et længere forløb på en søvnklinik. Ved at bruge en snorkeskinne vil man heller ikke opleve kæbeledsproblemer, og det er med til at skabe frie luftveje til næsen – hvilket jo var problemet før og er årsagen til snorken.

Det er dog ikke sikkert, at det er alle, der er kvalificeret til at få en snorkeskinne – dette er noget, en kyndig og kompetent tandlæge i Lyngby kan hjælpe med at vurdere. Det er heller ikke garanteret, at en snorkeskinne kan fuldstændig afhjælpe din snorken, men den kan gøre din snorken mere udholdelig. Skinnen kan også virke til, at du oplever at snorke minimalt, så du ikke længere oplever samme forstyrrelse om natten.

Tandlægerne Lyngby Torv 1

Lyngby Torv 1

2800 Kongens Lyngby

45 87 12 26

Continue Reading

Hvordan får man blæner væk?

Blæner i munden er meget generende. Ofte er de ømme og forårsager smerter i det pågældende område i munden. Har du blæner, er det derfor naturligt, at du gerne vil have blænerne til at forsvinde hurtigst muligt.

Mange sygdomme og tilstande kan behandles, men i udgangspunktet er det ikke nødvendigt at behandle blæner i munden. De forsvinder som regel af sig selv.

Blæner forsvinder af sig selv

Der er stor forskel på blæners størrelse. Nogle er blot et par millimeter store, mens andre har en diameter på op mod 1 centimeter. Fordi blæners størrelser varierer, er det også forskelligt, hvor længe blænerne er om at hele og gå i sig selv.

Mindre blæner tager normalt ikke mere end et par dage om at forsvinde. Smerterne går således hurtigt over.

Større blæner kan dog være markant længere om at hele. Typisk er der tale om et par uger, før de forsvinder, men der kan også gå helt op til seks uger. Hvis du er meget generet af en eller flere større og længerevarende blæner, kan det være en god idé at tale med en erfaren tandlæge om dine blæner. I langt de fleste tilfælde er der ikke nogen alvorlige årsager til, at du får blæner i munden, men det kan dog være betryggende at få en tandlæge til at undersøge din mundhule og slimhinder.

Gode råd til at fremskynde heling af blister

Selvom blæner forsvinder af sig selv, er der alligevel en række ting, du kan gøre for at blive dine blæner kvit så hurtigt som muligt. Blæner er små sår, som skal hele, før smerterne forsvinder. Netop helingen er altså afgørende for at få blænerne til at gå væk, og derfor er det denne proces, du selv kan forsøge at fremskynde.

3 ting du kan gøre for at få blæner til at gå væk hurtigt:

  1. Børst dine tænder grundigt

Jo færre bakterier, desto hurtigere er sår i munden om at hele. Derfor er det afgørende for helingsprocessen, at du børster dine tænder grundigt.

  1. Brug mundskyl

Det er ikke altid muligt at fjerne alle bakterier i munden ved tandbørstning. For at få bugt med så mange bakterier som muligt, er det derfor også en god idé at skylle munden med mundskyl.

  1. Undgå varm og stærkt krydret mad

Det er ofte ikke behageligt at spise krydret eller meget varm mad, når du har en blæne. For det kan genere såret og dermed gøre ondt. Når såret generet, sænkes helingsprocessen.


Smilklinikken
Jyllingecentret 41
4040
Jyllinge
46730330

Continue Reading

Glem togskinner og prøv de usynlige skinner

Togskinner har i mange år været den hyppigste metode inden for tandregulering. Togskinnerne har dog ikke være særligt attraktive, da togskinner er en fastsiddende og synlig bøjle. Det betyder, at det typisk kun er personer med funktionsmæssig besvær af de skæve tænder, som vælger at gøre brug af togskinnerne. Heraf er der mange personer med udseendemæssige skævheder, som derfor har fravalgt bøjlen. Skæve tænder eller mellemrum mellem tænder kan dog i høj grad påvirke livskvaliteten. Det er dog en svær balancegang, hvorvidt man er villig til at bære en synlig skinne i op til flere år for at rette op på skævhederne. Dette dilemma behøver ingen dog at stå i længere, da togskinnerne nu kan udskiftes med den nye metode Invisalign, der består af usynlige og aftagelig skinner i stedet for en fastsiddende bøjle. Du kan nemt finde en tandlæge, der udbyder Invisalign i København, Odense, Aarhus og deromkring.

Invisalign – den usynlige og aftagelige skinne

Invisalign kan ligesom togskinnerne rette tændernes skævhed, men den store fordel er uden tvivl, at skinnerne er udviklet i gennemsigtigt plast. Det betyder, at omverdenen ikke kan følge med i, at du får rettet dine tænder. Samtidigt er skinnerne aftagelige og kan derfor tages ud, hvis det alligevel findes nødvendigt. Invisalign er derfor en langt mere fleksibel metode end de fastsiddende togskinner.

Sådan får du glæde af Invisalign

Invisalign er ved at vinde ind på det danske marked, men det er stadig en relativ ny metode inden for tandregulering. Det er heldigvis muligt at finde erfarne specialister i tandregulering, som allerede har flere års erfaring med Invisalign. Her vil du komme til en forundersøgelse for at sikre, at Invisalign kan gøre det nødvendige arbejde for dig. I tilfælde, hvor Invisalign er utilstrækkeligt, vil der blive udarbejdet et forslag til en behandlingsplan, så Invisalign kombineres med andre metoder inden for tandregulering. Så er du sikker på at få et holdbart resultat, som både udseendemæssigt og funktionsmæssigt er i top. Samtidigt kan andre kosmetiske undersøgelser også tilføjes, så du eksempelvis samtidigt også får lysnet tændernes nuance.

Så længe skal du bære de usynlige skinner

Varigheden af behandlingen varierer fra person til person, men gennem forundersøgelsen kan du få et bud på, hvor længe det cirka vil tage. Det er dog vigtigt, at du bærer skinnen i de anbefalede timer, da du ellers kan forsinke forløbet. Du vil løbende få udleveret nye skinner i takt med, at de tænderne rykker sig på plads. Et typisk forløb tager fra et halvt år og op til to år, men husk på, at selvom to år lyder længe, så er skinnen jo netop både aftagelige og usynlig. Så behøver du ikke længere at frygte togskinner, som den eneste udvej til at få et flot smil.

Tandregulering Kbh

Østerbrogade 29

2100 København Ø

72108899

Continue Reading

Tandpine – hvad skal jeg gøre?

Tandpine er meget normalt. Alle har oplevet det, eller vil opleve det, på et eller andet tidspunkt i deres liv. Tandpine kan opstå ud af det blå, eller det kan komme snigende lige så stille – uanset hvad, er det i hvert fald dybt ubehageligt. Men hvad skal man egentlig gøre, når man oplever tandpine?

Er det en pludselig tandpine, kan man ikke være garanteret, at ens egen tandlæge har tid til en konsultation med det samme. Her kan man akut kontakte en erfaren tandlæge i Rødovre, og få en tid hurtigst muligt, så man kan få undersøgt mundtøjet i en fart. Ved en akut tandlægetid er det normal kutyme, at man kommer til konsultation samme dag.

En tandpine der kommer snigende, skal man også være rigtig opmærksom på. Det kan komme af flere forskellige årsager, nogle mere alvorlige end andre, men man skal under alle omstændigheder lægge mærke til, hvor drastisk det udvikler sig, og ikke undervurdere smerterne.

Er man ved at gro visdomstænder, kan dette hos nogle være en helt ulidelig smerte, som foregår over noget tid, mens andre slet ikke mærker af det. Smerten kommer som regel af, at tanden skubber til tandkødet og bryder hul, men det kan også være mere end som så. Hvis der ikke er plads til visdomstanden, eller den vokser skævt, kan det nemlig være med til at ødelægge nabotanden, eller hele tandrækken. Dette er ikke nødvendigvis noget, man kan se med det blotte øje, og det er derfor rigtig vigtigt at opsøge en kyndig og professionel tandlæge i Rødovre, lige så snart man opdager visdomstanden, så man kan få undersøgt dette.

Tandpine kan også sagtens opstå af andre årsager. Det kan for eksempel være en tandbyld, et hul i en tand, tandkødsbetændelse, paradentose eller mange andre ting. Har man mistanke om tandkødsbetændelse, skal man også være opmærksom på at komme til tandlægen inden for nærmeste fremtid for at få behandlet dette. Bliver det ikke behandlet, kan det med tiden nemlig udvikle sig til paradentose – og dette vil man helt bestemt gerne undgå! Et hul i tanden skal naturligvis også behandles i en fart, så dette heller ikke udvikler sig.

Tandbylder kommer typisk ved tandkødsbetændelse, tandrodsbetændelse og paradentose, og forsvinder først, når de er blevet behandlet.lkl

Så hvis man har mistanke til en af ovenstående problematikker, eller oplever man anden form for tandpine, skal man endelig ikke tøve med at kontakte en tandlæge hurtigst muligt.

Tandlægerne Venge

Rødovrevej 406 st.

2610 Rødovre

36 70 45 56

Continue Reading

Gode råd til din tandbørstning

Fra barnsben har vi alle lært, hvordan man børster tænder, om det enten har været hos skoletandlægen eller af vores forældre.

Nogle har måske glemt det i årenes løb, mens andre måske har fået gjort det til så indgroet en vane, at man faktisk har glemt, hvad man fik at vide hos skoletandlægen i sin tid. Tandbørstning er nemlig ikke ”bare” tandbørstning – det er noget, man skal gøre rigtigt og skånsomt, så man ikke kommer til at ødelægge tænderne på sigt. Her kommer derfor nogle råd til, hvordan man håndterer den daglige tandbørstning.

  1. Vi ved alle, at vi skal børste tænder to gange om dagen i to minutter af gangen. Men sker der noget ved, at man børster tænder flere gange om dagen? Både og. Hvis man skal ud til et arrangement, er det meget normalt, at børste tænderne en ekstra gang, så man kan ankomme med frisk ånde – dette sker der ikke noget ved. Men hertil hedder det sig også, at det vitterligt er max tre gange om dagen, ellers kan man faktisk ende med at slide emaljen af tænderne.
  2. For at komme ind i en god børstevane, skal man have dannet sig en rutine. Denne rutine kunne eventuelt starte med, at man begynder i højre side af tænderne på ydersiden, og så bevæger sig mod venstre. Derefter tager man undermunden i samme rækkefølge, derefter indersiden af tænderne, og til sidst tyggefladerne.
  3. Det er også utrolig vigtigt, at man børster i små cirkler, så man får børstet både tandkødet og tænderne. Er man en af dem, der børster op og ned eller frem og tilbage, kan man faktisk ende med at danne børsteskader på tænderne. Derudover kan tandkødet også ende med at trække sig tilbage, så man har blottede tandhalse, og derved har lettere ved at påtage sig skader i tændernes rod.
  4. Efter en tandbørstning, er det altid en god idé at bruge tandtråd, så man får de sidste madrester med, man ikke kunne få ud med tandbørsten.
  5. Husk altid at børste tungen. Dette er med til at forebygge dårlig ånde – dette gøres med den modsatte side af tandbørstehovedet, der som regel består af små gummidutter.

Er man stadig i tvivl, kan man kontakte en erfaren og dygtig tandlæge i Aarhus, så denne kan fortælle helt præcist, hvordan man holder en sund og fornuftig mundhygiejne.

Tandlægerne Ivident I/S

Banegårdspladsen 4

8000 Aarhus C

86 12 22 21

Continue Reading

Skærer du tænder?

Mange tror, at tænderskæren er en dårlig vane uden de store konsekvenser. Men desværre er det ikke harmløst at skære tænder.

Skærer du tænder? Og har du aldrig fået gjort noget ved tilstanden? Så er det en god idé at opsøge professionel hjælp hos en erfaren tandlæge i Nykøbing F, som kan afhjælpe belastningerne på tænder, kæbe og krop.

Skader på dine tænder og din krop

Det er problematisk at skære tænder, fordi det kan medføre skader på dine tænder og din krop.

Når du skærer tænder, presses tænderne hårdt sammen i kæben. Dette slider på tandoverfladen, hvilket på sigt kan blive et problem. Selvom du ikke er bevidst om, når du gør det, kan det i værste tilfælde resultere i fuldstændig nedslidning af dine tænder. Har du slidte tænder, er det almindeligt at have voldsomme isninger.

Der er således tale om alvorlige konsekvenser for tandsundheden, hvis ikke du gør noget for at stoppe med at skære tænder. Men dette er ikke de eneste skader, du risikerer at udvikle.

Oplever du tit at være øm i kæberegionen? Har du konstant ondt i nakken? Eller har du problemer med skuldersmerter? Gener i disse områder kan også være forårsaget af tænderskæren. Det skyldes, at muskulaturen påvirkes, når du skærer tænder. Har problemet stået på i lang tid, kan det således give sig til udtryk ved muskulære spændinger.

Bideskinne – stop med at skære tænder

Hos langt de fleste personer, som skærer tænder, skyldes problemet forkert bidfunktion. Bidfunktionen er ofte kompleks, men faktisk kan én simpel ting gøre en verden til forskel for dine tænder: En bideskinne.

En bideskinne er en skinne, som du skal have i munden. Du kan bruge den når du sover, kører bil, arbejder og andre tidspunkter, hvor du har en tendens til at belaste dine tænder.

Skinnen er fremstillet i hård akryl, og den har til formål at beskytte dine tænder mod slid. Udover at forhindre dig i at skære tænder, kan en bideskinne også løsne låste muskler og aflaste dine led. På denne måde slipper du af med smerter, ømhed og andre gener i bevægeapparatet.

Bideskinnen sætter altså en stopper for nedslidningen af dine tænder, samtidig med at du forebygger andre problemer.

Se hurtige resultater

Skinnen er nem at bruge, og de fleste vænner sig hurtigt til at have den i munden. Har du haft symptomer såsom hovedpine, spændinger, ømhed og udmattelse i forbindelse med at skære tænder, vil du med stor sandsynlighed opleve forbedringer efter kun nogle ugers brug.
guldborgSUND TAND
Tværgade 4
4800 Nykøbing Falster
54 85 01 92

Continue Reading

Sådan kan du få lysere tænder

Er du ked af farven på dine tænder? Og forsøger du indimellem at skjule dine tænder for at undgå, at andre ser dem? Så kan tandblegning meget vel hjælpe dig.

Tandblegning er en kosmetisk tandbehandling, der kan gøre dig gladere for dine tænder. For tandblegningen har til formål at gøre dine tænder lysere, så du slipper af med mørke misfarvninger og/eller et gulligt udseende på dine tænder.

Du kan få lysnet dine tænder hos en tandlæge i Frederikssund, som har mange års erfaring med denne tandbehandling.

Hvordan virker tandblegning?

Når du får foretaget tandblegning, får du påført en mængde blegegel på dine tænder. Det er denne gel, der skaber de store forandringer.

Tandblegning gør dine tænder lysere, fordi det anvendte blegemiddel ændrer på farvesammensætningen i tandemaljen. Emaljen er tændernes yderste og beskyttende lag, og når dette lag kommer i kontakt med udefrakommende stoffer, aflejrer misfarvende molekyler sig let heri. Det er således farvesammensætningen i disse stoffer, som tandblegningen forandrer.

Tandblegning er ikke skadeligt

Mange mennesker afholder sig fra tandblegning, fordi de tror, at tandblegning er skadeligt for tænderne. Men det er ikke sandt. Tandblegning er ikke skadeligt for tænderne, så længe dine tænder er sunde, og at din tandlæge har vurderet, at dine tænder er egnede til blegning.

Hvis du kunne tænke dig at få lysere tænder, vil din tandlæge indlede med at foretage en grundig undersøgelse af dine tænder. Dette er nødvendigt for at sikre, at dine tænder ikke er nedslidte.

Kan alle få tandblegning?

I udgangspunktet kan alle få tandblegning. Der er dog stor forskel på, hvorfor tænder er misfarvede, og årsagen kan have betydning for effekten af tandblegningen.

Mange gange skyldes grålige og mørke misfarvninger hyppigt indtag af mad- og drikkevarer, der indeholder intense farvestoffer. Det kan blandt andet være rødvin, kaffe, the, bær og lakrids. Derudover misfarver rygning også tænderne.

Andre gange skyldes misfarvede tænder arvelige forhold. Det gør sig særligt gældende, hvis tænderne er meget gule. For den gule farve kan skyldes noget genetisk, og hvis dette er tilfældet, vil det ofte være vanskeligere at lysne tænderne, end hvis der er tale om udefrakommende misfarvninger.

For at finde ud af, hvad dine misfarvninger skyldes, må din tandlæge undersøge dine tænder. På denne baggrund vil han/hun kunne give en vurdering af, hvor stor en effekt blegning vil have på dine tænder.

NAP:
Bergstrøms Tandklinik
Jernbanegade 13 A, 1. mf
3600 Frederikssund
47 31 05 15

Continue Reading

Tandpine – hvornår skal man ringe til tandlægen?

Tandpine kan opstå af flere forskellige årsager:

  • Visdomstænder. Er dine visdomstænder ved at gro frem, kan dette gøre rigtig ondt. Det kan gøre ondt, fordi de gror, men det kan også gøre ondt, fordi der ikke er plads til dem, eller fordi de vokser skævt. Det er ikke noget, du med sikkerhed kan se med det blotte øje. Det vil sige, at lige så snart du opdager, at dine visdomstænder begynder at gro frem, skal du kontakte en dygtig tandlæge i Rødovre, så denne kan få kigget på det, og eventuelt tage røntgenbilleder, så du får svar på, om du kan beholde dine visdomstænder, eller om de skal fjernes.

Paradentose. Paradentose er også kendt som de løse tænders sygdom. Det er en betændelsestilstand, der starter i tandkødet, og hvis det ikke bliver behandlet, vil det til sidst ende med, at tænderne bliver ”ædt” op. Paradentose er ikke nødvendigvis noget, man lader sig mærke af. Det er derfor rigtig vigtigt, at overholde de anbefalede tandlægetjek – minimum én gang om året, afhængig af, hvad din tandlæge anbefaler – så tandlægen kan holde øje med, om der skulle være opstået noget, eller om der skulle være en videre udvikling af det.Tandbyld. En tandbyld kan gøre noget så grusomt ondt! Tandbylder opstår oftest ved paradentose, tænder der er ved at gro frem og ved rodbetændelse. Derudover er man ekstra udsat for tandbylder, hvis man er dårlig til at vedlige en god mundhygiejne, har diabetes eller har et nedsat immunforsvar. Har du en tandbyld, vil du normalt opleve symptomer som hævelse, spænding omkring området, ømhed, rødme og eventuelt feber. Hvis du går med en mistanke om, at du har en tandbyld, skal du endelige ikke tøve med at booke en akut tid hos en kompetent tandlæge, da en tandbyld normalt vil komme igen, hvis den ikke bliver behandlet.

Dette er blot tre årsager til tandpine. Det er selvfølgelig ikke sikkert, det er nogle af disse tre ovenstående ting, du render rundt med, eller oplever symptomer på.

Men uanset, hvad tandpinen skulle være opstået af, skal du endelige ikke tøve med at ringe til din tandlæge. Det kan være, du har fået et slag omkring kæbepartiet, som gør, at du har ondt, eller måske har du et påbegyndende hul, det er ikke sikkert, det er til at vide. Men hvis du har ondt, skal du ringe til din tandlæge og beskrive smerten, så kan denne vurdere, om du skal have en akut tid samme dag, eller om det er noget, der kan vente til dagen efter.

Tandlægerne Venge
Rødovrevej 406 st.
2610 Rødovre
36 70 45 56

Continue Reading

Sådan kan du få et hvidere smil

Med alderen mister tænderne den lyse nuance, når flere og flere misfarvninger med tiden påvirker tænderne. Samtidigt kan livstilsfaktorer også have indflydelse på tændernes tilstand og derved nuance, da eksempelvis rygning og et højt indtag af farveholdige drikkevarer som rødvin, te og kaffe også er med til at misfarve tænderne.

Tandblegning er nøglen til at få et hvidt smil igen
Det er heldigvis muligt at komme de misfarvede tænder til livs gennem tandblegning. Du bør dog ikke vælge hvilken som helst tandblegning til at få dit smil hvidt igen, da eksempelvis en hjemmeblegning af tænderne kan medføre mere skade end gavn. I ønsket om at få det perfekte og hvide smil får mange personer desværre bleget deres tænder for meget, hvilket kan skade tændernes emalje, så du blandt andet kommer til at opleve isninger i tænderne. En for voldsom og hurtig blegning af tænderne hjælper heller ikke på længere sigt. Af disser årsager er det eksempelvis langt bedre at benytte en erfaren tandlæge i Lyngby, som har stor viden om korrekt tandblegning. På den måde er du som tandlægepatient sikret et succesfuldt og holdbart resultat, hvor dine tænder bliver skånet for de risici, som der ellers er forbundet ved at forsøge at blege tænderne selv.

Sådan fungerer tandblegningen hos en tandlæge
Der eksisterer et bredt udvalg af metoder inden for tandblegning, hvor succesraten varierer alt efter behandlingens kvalitet. En af de sikreste og mest succesfulde metoder er tandblegning gennem skinner, hvilket den kvalitetsfokuserede tandlæge fra Virum blandt andet tilbyder for at sikre sine tandlægepatienter den bedst mulige behandling.

En tandblegning gennem skinner foregår ved, at der designes tandskinner, som passer til dit tandsæt. Det gør det muligt at tage højde for din individuelle tandstilling, så alle dine tænder farves lige meget. Samtidigt medfører den individuelle tandskinne også, at skinnerne er behagelige at have på. I skinnen indsættes der blegegel, som skal bruges i det tidsrum, som tandlægen anbefaler. Disse anbefalinger er nøje udregnet efter dine tænders tilstand og nuance, så det på sikker vis er muligt at opnå det ønskede resultat. Gennem en kontrolopfølgning sikres det, at det ønskedes resultat er opnået.

Så længe efter tandbehandlingen kan du nyde dit hvide smil 
Du kan have glæde af en tandblegning gennem skinner, som er korrekt udført af en tandlæge, i mellem to og fire år. Holdbarheden af dit hvide smil afhænger dog også af dine livsstilfaktorer. I den forbindelse er oplagt at overveje, om diverse livsstilændringer i forhold til rygning og indtag af farveholdige samt syreholdige drikkevarer og fødevarer bør foretages for at mindske kommende misfarvning på tænderne.

Lyngby Tandplejecenter
Lyngby hovedgade 29, 2 sal
2800 Kgs. Lyngby

www.tandlaegelyngby.dk

Tandlæge Virum

Continue Reading

Hvorfor skal man have en rodbehandling?

Rodbehandling er en af de mest almindelige former for tandbehandling, og derfor har mange også hørt om behandlingen. Ikke desto mindre er der mange patienter, der ikke ved, hvorfor de skal have lavet en rodbehandling.

Hvis også du er i tvivl om, hvad en rodbehandling gør godt for, kan du i det følgende læse mere om behandlingens formål, samt hvad behandlingsbehovet skyldes.

Behandlingens formål

En rodbehandling har til formål at fjerne bakterier inde ved tandnerven samt eventuelt nervevæv, hvis nerven er død eller beskadiget. Bakterier kan volde stor skade inde i en tand, og derfor er det vigtigt at bekæmpe bakterieinfektion hurtigst muligt.

Tre årsager til rodbehandling

  • Et dybt hul

Den hyppigste årsag til rodbehandling er et dybt hul i en tand. Når tandemaljen er brudt, og bakterier uhindret kan trænge ind i tanden, er der risiko for, at de på sigt skaber så store skader, at de trænger dybt ind i tandbenet. Sker dette, kan bakterierne nå helt ind til tandnerven, hvor de vil forårsage betændelse i nerven.

Har du et dybt hul i en tand, kan der således være brug for rodbehandling for at fjerne alle bakterier samt skåne tandnerven.

  • En revnet eller beskadiget tand

Hvis der opstår en revne i en tand, eller en tand bliver beskadiget ved slag, fald eller et andet traume, er der står risiko for, at tandnerven påvirkes. Tandnerven er meget følsom, og derfor kan nervepåvirkning give tandpine. Denne tandpine kan mange gange afhjælpes med rodbehandling.

  • Følsomme tandhalse

Følsomme tandhalse kendes bedre som isninger i tænderne. Isninger kan være yderst smertefuld, og i nogle tilfælde helt afholde en fra indtag af søde, sure, kolde og varme mad- og drikkevarer. Er isningerne meget smertefulde, kan rodbehandling i nogle tilfældes være en god måde at fjerne smerterne på.

Overblik over behandlingsprocessen

Du kan få lavet en rodbehandling hos en tandlæge i Køge, som har mange års erfaring med denne behandling. Selve behandlingen indledes med at bore i tanden, så der er adgang til rodkanalen. Med rodfile, der er så tynde, at de kan gå gennem rodkanalen, fjernes bakterier fra tandnerven, og udrensningen afsluttes med at skylle med en desinficerende væske.

Afslutningsvis fyldes tanden op med et rodfyldningsmateriale og den tabte tandsubstans erstattes med en fyldning.

Rodbehandling kan i dag foretages fuldkommen smertefri ved at lægge en lokalbedøvelse inden behandlingens start. Dette er en god måde at sikre, at du kommer godt gennem behandlingen.
Tandlægehuset Køge
Bjerggade 7
4600 Køge
56 65 14 04

Links:
http://koegetand.dk/behandlinger/rodbehandling
http://koegetand.dk/

Continue Reading
1 2 3 5