tirsdag, august 24, 2010

Canon udvikler 120 MP sensor

Den amerikanske kameraproducent Canon har fremvist en prototype af en CMOS-sensor på hele 120 MP, svarende til en opløsning på 13.280 x 9.184 pixels. Dette har de presset ned på en APS-H størrelse sensor (29,2 x 20,2 mm), som de også benytter i deres 1D serie.

Selvom sensoren kan tager store billeder formår den stadigvæk at tage hele 9,5 billeder i sekundet, dog kræver det at den bagvedliggende hardware kan følge med. Sensoren formår også at optage HD video i 1920x1080 pixel.

Denne prototype af en sensor følger i efter Canons sensor med 50 MP som de udviklede i 2007. Denne sensor er dog aldrig kommet i et kommercielt produkt. Canon har heller ikke i skrivende stund planer om at 120 MP sensoren skal sættes i produktion. I dag er den højeste opløsning i et af Canons kameraer på 21,1 MP.

onsdag, februar 18, 2009

Gode digital kamera til under 1000 kr

Er det muligt at finde et godt digitalt kamera til under 1000 kr., som har masser af funktioner, mange megapixel og mulighed for zoom?

Dette har hjemmesiden pcworld.dk undersøgt og konklusionen på det er at der findes masser af gode kamera til under 1000 kr.

De søgte efter kameraer med mindst 5x zoom, minimum 10 megapixel og top 3 listen blev følgende:

  1. Samsung S1060 - 861 kroner
  2. Fujifilm FinePix J100 Black - 999 kroner
  3. Nikon CoolPix S550 - 1.149 kroner

Læs mere her: Pristjek: Digitalkamera til under 1.000 kroner

torsdag, november 06, 2008

Guide til at tage portrætbilleder om aften - fortsat

Som en fortsættelse til mit foregående indlæg vil jeg komme med nogle flere tips til at få taget nogle gode portrætbilleder om aften. Skulle du ikke have læst det første kan du læse det her

Lys
Portrætter taget om aften bliver bedre, hvis der er noget udenomslys såsom lys fra solnedgangen eller lyset fra gadelamperne, der kan hjælpe til med at oplyse motivet lidt. Hvis det er nok udenomslys til at oplyse motivet eller gøre at man kan tage det med en længere lukketid, så giver det helt klart de bedste billeder.

Hold kameraet stille
Det med at holde kameraet stille har stor betydning på udfaldet af ens aftenportræt. Hvis det ikke er muligt at holde kameraet stille i hånden så benyt et stativ, stile kameraet på en fast grund eller som sidste udvej læn dig op ad en mur for at sikre at kameraet bliver holdt stille. Det er ikke til at rette et billede der er blevet rystet.

Overvej ikke at holde kameraet stille
Vil du gerne skabe nogle sjov / spændende lys effekter i dit billede har du mulighed for at bevæge kameraet stille og derved skabe nogle flotte lyseffekter. Det kræver at man arbejder noget med det før man opnår nogle rigtig flotte effekter. Du kan bla. arbejde med at bevæge kameraet mens motivet står stille eller at kameraet står stille og motivet bevæger sig.

Farver
Farverne på natbilleder har en tildens til at fravige lidt fra det normale, forstået på den måde ved længere lukketid bliver farverne meget varme. Dette kan man kompensere for ved at arbejde med kameraets hvidbalance.

tirsdag, november 04, 2008

Guide til at tage portrætbilleder om aften

Vil du gerne blive bedre til at tage portrætbilleder om aften, så vil jeg her forsøge at komme med en masse tips til hvorledes du kan tage gode portrætbilleder om aften.

Det skulle helt være en fornøjelse at tage portrætbilleder om aften men for mange kan det godt være en stor udfordring da lyset kan drille meget og tit ender man med rystede eller mørke billeder.

Brug den indbyggede aften portræt tilstand
De fleste kameraer har en aften portræt tilstand som gør at kameraet har en længere lukke tid og vil benytte flash. Dette hjælper med at fryse personen i billedet og den længere lukketid vil gøre at baggrunden bliver lysere.

Ulempen ved at benytte denne metode er at man ikke har kontrol over flashen og derved kan personer som er tæt på kameraet godt bliver overbelyste.

Højere ISO
Ved at benytte en højere ISO er det muligt at tage billedet med en kortere lukketid og samtidigt få billedet så lyst som man gerne vil have.

Det største problem ved at bruge en højere ISO er at billederne vil indeholde mere "støj" og derved se ud som de er mere kornede.

Brug flash
Hvis man bruger flashen rigtigt giver det rigtige gode resultat, men finten er i ikke at overbruge lyset fra flashen. Hvis man benytter den indbyggende flash skal man huske at sætte den et eller 2 takker ned for at sikre at lyset ikke bliver for kraftigt.

Benytter man en separat flash så kan man med stor fordel benyttet en reflektorskærm til at kaste lyset på personen samt blødgøre lyset.

torsdag, oktober 30, 2008

Gratis billede program som alternativ til photoshop

Gimp, det gratis alternativ til Adobs Photoshop, er kommet i en ny opdateret version, således det kan matche betalingsprogrammerne.

Efter Gimp er blevet opdateret kan man klare de simple opgaver fra at lave små farverettelser og til de mere avancerede redigeringer af billeder via lag.

Nyhederne i den nye version er muligheden for at markere ting i et billede via Free Select, samt alle penslerne er blevet opdateret.

Selvom gimp virkelig er et omfattende billedredigeringsprogram, kommer det ikke op på siden af Photoshop. Men har man brug for et gratis billederedigeringsprogram, der kan mange af de samme funktioner som Photoshop, så er Gimp et rigtigt godt alternativ. Gimp er endda på Dansk.

Du kan hente Gimp 2.6 gratis her.

søndag, oktober 19, 2008

Canon 50D anmeldelse

Hjemsiden photographyblog.com har lavet en anmeldelse af Canon 50D og skriver bla. at EOS 50D er en værdi opgradering for brugere af 40D samt en modstander til Nikon D300. Hovedsagligt pga. af den store 15 megapixel processor og den nye DIGI 4 processor samt store ISO spænd.

Canon EOS 50D tilbyder den billede kvalitet af alle Canons APS-C DSLR kameraer til dags dato og set i forhold til funktionalitet så er 50D spækket med funktionalitet men set i forhold til 40D er det mest "nice to have" funktionalitet.

Dertil skriver de at Canon EOS 50D mere er en værdi tilføjelse til Canons semi-pro serie af DSLR kameraer end en modstander til Nikons D300. Så hvis man er den heldige ejer af et Canon EOS 40D skal man nok lige overveje en ekstra gang om man virkelig har bruge for de ekstra funktionaliteter som 50D'eren tilbyder eller om man kan nøjes med dem man har. Står man og skal vælge mellem at købe et 40D eller 50D ville jeg nok lige vente og se om 40D'eren ikke skulle falde lidt i pris og så bruge lidt mere på de linser man vil anskaffe.

Specifikationer:

  • 15.1 megapixel
  • DIGIC 4 processor
  • Billedsensor i fuld 35mm størrelse
  • 6,3 billeder pr. sekund
  • Støv reduktion
  • ISO 100-12800
  • 3" LCD skærm
  • HDMI ud.

Læs mere her: Canon 50D Reviews and Resources

onsdag, oktober 08, 2008

Fotokonkurrence: National Geographic

National Geographic afholder International Fotokonkurrence hvor det er muligt at deltage i 3 kategorier: 1. Mennesker 2. Steder og 3. Natur.

Hvis man ønsker at deltage kan man deltage i de kategorier man ønsker, men man må ikke tilmelde mere end 6 billeder.

Første præmien i de enkelte kategorier er et digital kamera kit som har en værdi over 1.000 $. Dertil vil vinderen deltage i Worldwide National Geographic International Photography Contest hvor vinderen vinder en tur til Natial Geographic hovedkvarter samt vinderens billeder vil blive publiceret i den engelske version af National Geographis blad.

Konkurrencen slutter den 31. oktober 2008.

Link til konkurrencen